Afvallen is een manier van leven

Slow Slank & FitAlweer een methode om af te vallen?
Nee, dat is het boek Slow, Slank & Fit nadrukkelijk niet. Het gaat juist over gezond leven en de weg daar naartoe. Het boek gaat over voeding, met recepten en lichamelijke oefeningen, maar het gaat óók over de psychologie van het veranderen van je levensstijl.

En dat is ook juist wat we uit de praktijk weten. Afvallen en dus een gezonder leven is een weg van vallen en opstaan, niet van snel en spectaculaire resultaten.Als je dat weet voordat je eraan begint, is de kans groter dat het lukt en dat het resultaat ook blijvend is en er geen JoJo effect optreedt.

Links:Algemeen Dagblad
Dietistennet

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Afvallen is een manier van leven

  1. peti

    Het probleem bij mij is dat ik juist mijn levenswijze heel makkelijk kan veranderen. Binnen een maand zit ik op een eetpatroon van s ochtends 2 appels een ontbijtkoekje en een bakje yoghurt met beetje muesli, voor de lunch 2 boterhammen met appelstroop en als avondeten 500gram groente en 2 aardappelen. Daarna nog 1 bakje chocolade vla. Dit houd ik dan gemakkelijk vol, alleen ik durf er niks meer bij te eten. Als iemand mij ook maar iets aanbied van een snoepje of koekje raak ik in paniek, en neem ik dat niet. Hoewel ik mijn streefgewicht gewoon heb bereikt. En zodra een goeie vriendin zo erg aandringt me op een patatje te tracteren en ik echt gewoon geen nee kan zeggen omdat ik anders overstort wordt met vragen als ‘waarom niet’ ‘eet nou gewoon’ en als ik eenmaal dat ene patatje heb gegeten kan ik niet meer stoppen en krijg ik als ik thuis ben een enorme vreetbui voor de komende week.
    Wat moet ik hieraan doen?? Hoe kan je je levensstijl veranderen, maar toch niet tever

      /   Reply  / 
  2. Petra (collega dietist)

    Ik denk dat het goed is om je levensstijl zo te veranderen met een eetpatroon waarbij je af en toe wel iets lekkers kan nemen als uitzondering. In jouw geval is het denk ik verstandig dit met begeleiding van iemand te doen. Ik denk dat het goed zou zijn om met een dietist een afspraak te maken.
    (voor een afspraak met een van onze dietisten kijk bij http://www.dietistennet.nl)

    Succes!

      /   Reply  / 
  3. lisa

    ik wil zo snel mogelijk afslanken kunt u mij helpen ik weeeeeg 350 kilo is dat veel plies help me

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>