Emma eet weer na 6 jaar

 

In het RTL 4-programma ‘Diagnose Gezocht’, is te zien hoe een onverklaarbare ziekte of aandoening invloed heeft op de ouders en de rest van het gezin. De patiënt is al helemaal door de medische molen gegaan, alledaagse zaken zijn een uitdaging en er is vaak onbegrip vanuit de omgeving. Jaren van onderzoeken en ziekenhuisopnames hebben vooralsnog niet tot een diagnose geleid. Wendy van Dijk zet samen met hoogleraar Kindergeneeskunde Prof. Dr. Heymans alles op alles om alsnog een diagnose te vinden.

Gisteravond ging het om Emma, een 6 jarig meisje dat nooit gewoon heeft kunnen eten en drinken. Als baby spuugde ze al het eten weer uit. Ze viel zelfs teveel af. Ze kreeg toen 22 uur per dag sondevoeding via haar buik, via een soort button. Hieraan zat een sonde van 1,5 meter, dus veel bewegingsvrijheid had ze niet. En bleef hierdoor weinig tijd over om `vrij` te spelen.  Uit diverse onderzoeken bleek er lichamelijk niets aan de hand met Emma. Uiteindelijk bleek, wat ik al dacht, dat het meer psychisch was. Als baby had ze zo`n traumatische ervaring gehad met overgeven en operaties, dat ze het gewoon niet meer geprobeerd  hebben. Het was heel goed en fijn om te zien dat ze nu langzaam aan het leren eten is. Dat heeft ze als baby overgeslagen. Ze moet echt leren kauwen en afbijten e.d. Ze gaan de sondevoeding nu langzaam afbouwen. Het gaat helemaal goed komen met Emma! Je kunt het programma evt. kijken via rtlxl gemist.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>