Een tuin helpt obesitas voorkomen bij kinderen

Kinderen van 3-5 jaar die geen gebruik kunnen maken van een tuin of groene omgeving, met laag opgeleide ouders, lopen een verhoogd risico op overgewicht of obesitas op 7-jarige leeftijd. Dit blijkt uit onderzoek  dat is gedaan onder 6467 kinderen uit Engeland. Het doel was om te kijken naar de relatie tussen omgevingskenmerken van peuters (3-5 jaar) en overgewicht of obesitas op 7-jarige leeftijd. Er is ook gekeken naar andere factoren zoals armoede, eetgedrag, opleiding,  fysiek activiteit, opvoeding en gewoonten. Deze hebben ook invloed op het ontstaan van overgewicht of obesitas, maar maar de relatie is niet zo sterk als de factor ‘toegang tot een tuin’.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>