Hulpmiddel om langzamer te eten

Mensen met overgewicht of obesitas eten vaak snel en onbewust. Hierdoor treedt het gevoel van verzadiging eigenlijk `te laat`op. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je hersenen het signaal krijgen dat je genoeg hebt gegeten. Nu zijn hier wel een aantal trucjes voor, bijvoorbeeld door het eten met stokjes (vooral als je hier niet aan gewend bent). Uit onderzoek van Melanie Brondijk van de Haagse Hogeschool blijkt dat het eten met eetstokjes zorgt voor een langere maaltijdsduur, minder voedselinname, een betere verzadiging na 30 minuten en meer concentratie/bewustwording van het eten.

Chinese Sticks

Alleen blijkt dat bij mensen met overgewicht de verzadigingshormonen voor en na de maaltijd lager zijn, waardoor ze minder effect hebben. Dus het effect bij overgewicht is nog discutabel, maar ik denk zeker dat het de moeite waard is om te proberen!
Natuurlijk zijn er nog meer trucjes, zoals eerst 1-2 glazen water voor de maaltijd te nemen, bestek loslaten na elke hap en pas weer oppakken als je mond leeg is, kleiner bord, kleiner bestek (speciaal ontwikkeld), op elke hap minimaal10 keer kauwen, je bord voorverwarmen als je snel eet omdat het anders koud wordt, etc. Voor iedereen is er wel iets dat goed werkt. Probeer het, want het levert veel winst op!

Bron: NTVD

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>