Rauwe melk afgeraden

Rauwe melk kan teveel schadelijke bacteriën bevatten, zoals Campylobacter, Salmonella en E-coli. Toch zijn er steeds meer mensen die graag rauwe melk drinken omdat ze denken dat dit beter is. Rauwe melk  is melk die niet hoger is verhit dan 40 graden. De melk wordt normaal gesproken gepasteuriseerd of gesteriliseerd.

Milking A Cow

In Europa kregen minstens 27 mensen een voedselinfectie tussen 2007 en 2013, door de consumptie van rauwe melk. De meesten van hen, 21 gevallen, kwam door campylobacter, 1 kwam door salmonella, 2 door E. Coli en 3 door TBEV (tick-borne encephalitis virus). Daarom raadt de EFSA (European Food Safety Authority) voor kwetsbare groepen als zuigelingen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem het af om rauwe melk te drinken.

Bron: http://www.efsa.europa.eu

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>