Pil geeft gevoel van een maaltijd

Op de website van Voeding Nu las ik een interessant artikel. Onderzoekers van het Salk Instituut in Californië zijn bezig met een pil te maken die je lichaam het gevoel geeft dat je een maaltijd hebt gegeten. Je lichaam wordt hierbij gefopt; je ‘denkt’ dat je calorieën hebt gegeten en je lichaam start de vetverbranding om ruimte voor deze calorieën te maken. De pil verzendt dezelfde signalen in je lichaam die normaal verzonden worden na een maaltijd.

dieetpil

 

 

 

 

Muizen met flink overgewicht die 5 weken lang dagelijks de pil kregen verloren vet, kwamen niet meer aan in gewicht en hadden een lagere bloedglucosegehalte en cholesterolgehaltes, dan de muizen zonder de pil. Ook was de lichaamstemperatuur bij de behandelde muizen verhoogd, hetgeen duidt op omzetting van wit naar bruin vet. Omdat de pil alleen in de darm werkt en de werkzame stof niet in het bloed opgenomen wordt, zijn er bij de geteste muizen weinig bijwerkingen gezien. Hetzelfde verwachten de onderzoekers  bij mensen.

Fexaramine is de naam van de pil en is tot nu toe alleen onder muizen getest. Onderzoek bij mensen moet nog gebeuren.

MB

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>