Smaakt een dessert zoeter op een wit of zwart bord?

In het blad `Psychologie` van september 2014 las ik een leuk experiment over de waarneming van eten.

Bij een experiment in Spanje werd een dessert (aardbeienmousse) geserveerd op een wit en een zwart bord. Wat bleek? Het dessert op het witte bord werd zoeter en lekkerder ervaren. Bij vervolgonderzoeken bleek dat dit ook geldt voor andere desserts.

Strawberry

Dus , als je je dessert met de feestdagen extra zoet wil laten smaken, gebruik dan wit servies! Misschien hoef je dan minder suiker te gebruiken……. Goed voor vervolgonderzoek?

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>