Leeftijdsgrens ook voor energiedrankjes?

Voor alcohol en tabak zijn er al regels opgesteld. Dat mag pas vanaf 18 jaar. Voor energiedrankjes met veel suiker en cafeïne zijn er nog geen regels gemaakt. Rolf Pelleboer, zelf kinderarts en voorzitter van de kinderartsenvereniging, pleit hiervoor in tv-programma Zapp Weekjournaal.

De kinderartsen maken zich ernstig zorgen omdat ze steeds vaker kinderen tegenkomen die ziek zijn geworden van de drankjes. Cafeïnevergiftiging kan zorgen voor hartkloppingen, misselijkheid, overgeven, insulten, psychoses en in zeldzame gevallen overlijden. Op veel scholen zijn de drankjes al verboden, maar in de supermarkt mogen de energiedrankjes gewoon verkocht worden. Het Voedingscentrum raadt kinderen van 13 tot 18 jaar maximaal 1 cafeïnerijke drank per dag te nemen en onder de 13 jaar liever helemaal niet.

Ik denk dat het een goed idee is om hier ook net als alcohol en tabak een leeftijdsgrens in te voeren. Wat vind jij?

Bron: http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/kinderartsen-willen-leeftijdsgrens-energiedrankjes

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>