Visolie ook goed voor de nieren

De nierfunctie kan na een hartaanval 2 keer zo snel verminderen als bij een persoon zonder hartinfarct. Als je extra visolie neemt kan dit de snelle achteruitgang van de nieren afremmen. Dit concluderen onderzoekers in de Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

 

 

 

 

 

Het algemene advies is om 2 keer per week vis te eten , waarvan minimal 1 keer vette vis (zoals zalm, haring en makreel), maar veel mensen halen dit niet. Dan is het een idee om visoliecapsules te nemen of op algen gebaseerde omega-3-vetzuren.

Voor meer info:https://www.lumc.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>