Chocolade eten maakt niet dik!

Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben. Recent kwamen onderzoekers van de University of California ook al tot de conclusie dat volwassenen die veel chocolade eten een lager BMI hebben.

 

Vermoed wordt dat het iets te maken heeft met het stofje catechine, een antioxidant die in cacao voorkomt. Maar bijvoorbeeld ook in thee (veel minder calorieën!!) Catechine is van invloed op de productie van het hormoon cortisol en de insulinesensitiviteit. Twee factoren die samenhangen met overgewicht.

De resultaten stonden los van andere factoren zoals bijvoorbeeld, geslacht, fysieke activiteit, consumptie van thee, koffie, groente, fruit en zelfs de totale energie inname per dag. Dus je mag je vraagtekens zetten bij dit onderzoek, aangezien bovenstaande factoren natuurlijk heel veel invloed hebben op iemands lichaamsgewicht.

Voor degenen die het hele onderzoek willen lezen, zie het tijdschrift Nutrition.

Bron: Scientias

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>