Mediterraan dieet goed voor hersenen

mediterrane voedselDe afgelopen jaren hebben veel verschillende onderzoeken laten zien dat er een verband is tussen het mediterrane dieet en leeftijdsgerelateerde ziekten als dementie. Een overzichtsstudie toont nu inderdaad een positief effect op de cognitie.

 

Een onderzoeksteam van de University of Exeter Medical School bestudeerde 12 onderzoeken. Uit negen van de onderzoeken bleek dat het mediterrane dieet leidt tot beter cognitief functioneren, minder cognitieve achteruitgang en een lager risico op de ziekte van Alzheimer. De resultaten voor MCI – milde cognitieve beperking, maar nog geen dementie – waren inconsistent.

Het mediterrane dieet bestaat over het algemeen uit veel olijfolie, groenten, fruit en vis. De mensen in het onderzoek die trouw waren aan het dieet consumeerden dagelijks meer van deze producten en minder zuivel en vlees.

Bron: Science Daily

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>