Soort geur heeft invloed op trek

chocoladeEen hartige geur zorgt voor meer trek in hartig eten, maar remt de trek in zoet eten. Dit blijkt uit Wagenings onderzoek naar de invloed van geur op onze voedselvoorkeuren. Het onderzoek is onlangs gepubliceerd in The international journal of obesity.
In de studie werden 21 vrouwen gedurende 20 minuten blootgesteld aan acht geuren: vijf voedselgeuren, twee niet-voedselgeuren en 1 maal aan geen geur. De geuren werden verspreid in een testruimte. De algemene trek, sensorisch specifieke trek (SSA) en de speekselvorming werden gemeten.

 

 

Trek
Alle voedselgeuren verhoogden significant de algemene trek en de specifieke trek vergeleken met de situatie waarin geen geur werd geroken. De non-foodgeuren verminderden de algemene trek. De trek verdween niet na de  testperiode van 20 minuten.

De geur van zoet verhoogde de trek in zoete voeding en verminderde de trek in hartig voedsel. Hetzelfde resultaat werd behaald door een hartige geur. De onderzoekers denken dat wanneer het lichaam voeding met een specifieke compositie van macronutrienten verwacht, het onwenselijk is om voedsel te consumeren dat erg verschilt van dat type voedsel.

Misschien een idee voor uitgesproken ` zoetekauwen` om aan iets hartig te ruiken? En voor hartige types aan iets zoets?

Bron: http://www.voedingnu.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>