Obesitas en vitamine E

muisVitamine E zou gunstig kunnen zijn in de strijd tegen obesitas. Dit blijkt uit een dierstudie van de Case Western Reserve University, de Cleveland Clinic Foundation en Cornell University. De onderzoekers stellen dat de vitamine symptomen van leververvetting als gevolg van overgewicht kan verlichten.

Bij toeval ontdekten de onderzoekers het mogelijk positieve effect van vitamine E. Zij waren in eerste instantie op zoek naar het effect van een vitamine E-deficiëntie op het centrale zenuwstelsel bij muizen. Net als bij mensen blijken muizen met een vitamine E-tekort ook NASH (niet-alcoholische steatose hepatitis) te ontwikkelen. Dit is een aandoening die kan ontstaan als gevolg van vetophopingen en ontstekingen in de lever.

Vitamine E, een antioxidant
Uit eerder kleinschalig onderzoek bleek al dat vitamine E een positieve bijdrage kan leveren bij mensen met NASH. Vitamine E-suppletie zorgde daarbij voor minder klachten. Het effect zou verklaard kunnen worden door de antioxidant-eigenschappen van de vitamine. Dit effect moet nog wel verder worden uitgezocht.

Bron: http://www.voedingnu.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>