Helpen omega 3 vetzuren bij diabetes en prediabetes?

Kan visolie hartfalen voorkomen bij mensen met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten of een verstoorde glucosespiegel? Dat was de onderzoeksvraag van een groots opgezet onderzoek onder twaalfduizend mensen. De resultaten van dit onderzoek zijn in juli gepubliceerd in het tijdschrift New England Journal of Medicine. Dit onderzoek toont geen beschermend effect aan van omega 3 vetzuren.

 

Een dagelijkse suppletie met de visvetzuren van bijna 1 gram gedurende ruim zes jaar ten opzichte van een suppletie met olijfolie veroorzaakte geen verschil in ziekte en sterfte door hart- en vaatziekten bij mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en een verstoorde glucosespiegel.

Als er bij een groot onderzoek na zes jaar geen effect waarneembaar is op de belangrijkste eindpunten, is een relevant gunstig effect na meer dan zes jaar niet uitgesloten, maar wel onwaarschijnlijk. Omega 3 vetzuren helpen dus niet bij diabetes en prediabetes
Wel daalden de triglyceridenwaarden bij de mensen die omega 3 vetzuren gebruikten, maar dit is voor de meeste mensen met diabetes minder relevant.

De uitkomsten van dit onderzoek hebben geen invloed op het advies om tweemaal per week vis te eten. Al is het maar om andere minder gezonde voedingsmiddelen te vervangen.

Bron: http://www.bloedsuiker.nl

(MB)

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Helpen omega 3 vetzuren bij diabetes en prediabetes?

  1. Pingback: Helpen omega 3 vetzuren bij diabetes en prediabetes? | Mannen Dieet

  2. Suikervrije

    Is omega 3 niet veel meer werkzaam voor de cholesterol? En die wil je toch zo goed mogelijk hebben bij suikerpatienten?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>