Aanbevolen hoeveelheid vitamine C moet omhoog

De ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) voor vitamine C moet omhoog naar 200 mg. Dat zeggen wetenschappers in Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

 

De oorspronkelijke ADH van 70 mg richtte zich op het voorkomen van vitaminedeficiëntie en de gevolgen daarvan, zoals scheurbuik. Maar een hogere inname van vitamine C verlaagt, volgens de wetenschappers, het risico op onder andere hartziekte, beroerte en kanker.

Bekrompen onderzoek
Balz Frei, directeur van het Linus Pauling Institute en professor aan de Oregon State University, zegt dat bestaande clinical trials niet geschikt zijn om de aanbeveling voor vitamine C op te baseren. “Wetenschappers onderzoeken micronutriënten nu op dezelfde manier als farmaceutische middelen”, aldus Frei. “Het is logisch dat ze de voordelen van een hogere vitamine C-inname dan niet vinden. Het wordt tijd dat we verder kijken.”

Veilig
Volgens Frei en zijn collega’s is er steeds meer bewijs dat een hogere inname van vitamine C chronische ziekten kan voorkomen. Bovendien geeft een inname van 200 mg vitamine C per dag geen risico’s. De maximale inname is 2000 mg.

Bron: http://www.voedingnu.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>