Perziken en Nectarines goed voor het hart

Uit onderzoek van Texas Agrilife Research blijkt dat de bioactieve stoffen uit perziken, pruimen en nectarines mogelijk diabetes en hart- en vaatziekten kunnen voorkomen.Volgens de onderzoekers kunnen de ingrediënten uit steenvruchten een wapen vormen tegen het metabool syndroom. Metabool syndroom, ook wel insulineresistentiesyndroom, stofwisselingssyndroom of syndroom X genoemd, is een combinatie van vier frequent voorkomende aandoeningen. Deze aandoeningen zijn, een hoge bloeddruk; diabetes mellitus; verhoogd cholesterol en overgewicht. En een vijfde afwijking die vaak hiermee gepaard gaat is proteïnurie, verhoogde eiwitafscheiding in de urine. Als ten minste drie van bovenstaande aandoeningen zijn aangetoond wordt van “metabool syndroom” gesproken. Het is een stofwisselingsaandoening die veroorzaakt wordt door een disbalans tussen voedselopname en lichamelijke activiteit. Met andere woorden, te veel eten en te weinig beweging.

Perziken, pruimen en nectarines bevatten ingrediënten met anti-overgewicht, anti-ontsteking en anti-diabetes eigenschappen. Daarnaast lijkt het de vorming van het slechte LDL-cholesterol te verminderen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten lager wordt.

Bron: Nu.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>