Gezonde foto’s doen meer groente eten

Amerikaanse onderzoekers zijn aan de slag gegaan met een onderzoek bij kinderen. Door middel van dit onderzoek willen zij erachter komen of kinderen meer gezonde voedingsmiddelen eten zodra zij dit te zien krijgen.

Ongeveer 800 kinderen hebben meegedaan aan dit onderzoek. De onderzoekers hebben eerst gekeken hoeveel groente de kinderen zelf aten. Deze hoeveelheid is vergeleken met de hoeveelheid groente die kinderen opschepte op het moment dat de dienbladen waren beplakt met groentefoto’s. Op het moment dat deze dienbladen ingevoerd werden zijn de kinderen duidelijk meer groente gaan eten.

In Nederland wordt er geen gebruik gemaakt van de dienbladen zoals in Amerika. Maar ook hier kunnen de leerlingen onbewust gestimuleerd worden. Zo kunnen posters worden opgehangen met foto’s van gezonde lunches met daarop een bruin broodje met voorbeelden van gezond beleg, een glas melk of thee en een lekker stuk fruit.

Bron: De gezonde schoolkantine

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>