Jonge kinderen overeten minder snel dan tieners

Energierijke voedingsmiddelen in grote porties als pizza en frisdrank werken bij tieners overeten meer in de hand dan bij jongere kinderen. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek onder ruim 30.000 kinderen tussen 2 en 18 jaar.

 

 

 

 

De onderzoekers hebben gegevens gebruikt van 4 voedselconsumptiepeilingen, die tussen 1977 en 2006 zijn uitgevoerd. In 30 jaar tijd is de portiegrootte van energierijke voedingsmiddelen als frisdrank, snacks, fastfood en pizza flink toegenomen. Deze producten zijn tegenwoordig goed voor gemiddeld ruim eenderde van de energie-inname van kinderen. Vooral bij tieners hebben grotere porties geleid tot hogere energie-innames. De onderzoekers denken dat jongere kinderen beter in staat zijn om hun energie-inname zelf te reguleren en niet te laten afhangen van de hoeveelheid voorgeschoteld eten.

Bron: http://www.nieuwsoverkindervoeding.nl

(MB)

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>