Lijnzaadolie helpt bij gevoelige huid

Ongeveer de helft van alle mensen beweert een gevoelige huid te hebben. Meestal grijpen mensen naar een lotion of een huidcrème, maar de huid kun je ook verbeteren via de voeding. Vlaszaadolie (of lijnzaadolie) is namelijk een goed middel.
Een studie waarbij proefpersonen dagelijks twee gram lijnzaadolie-supplementen innamen, toonde een verlaging van de huidgevoeligheid en verhoogde de barrièrefunctie van de huid. Er was minder roodheid en de huid was beter gehydrateerd. Ook voelde de huid minder ruw aan.

Een gevoelige huid laat zich moeilijk omschrijven. Symptomen zoals uitgedroogde huid, huidschilfers, roodheid, ‘gloed’ op de huid, veranderingen in textuur, jeuk en branderigheid zijn voorbeelden van genoemde klachten.
De huid heeft voedingsstoffen nodig, met name bepaalde vetzuren. Vlaszaadolie is rijk aan die huidverzorgende vetzuren, in het bijzonder alfalinoleenzuur. Deze vetten zijn nodig voor de barrièrefunctie van de huid.

Bronnen:
Neukam K, De Spirt S et al. supplementation of flaxseed oil diminishes skin sensitivity and improves skin barrier function and condition. Skin Pharmacol Physiol. 2011;24:67–74
(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>