Door omega 3 vetzuren minder overgewicht bij 3 jarigen

Uit een nieuwe studie blijkt dat voldoende omega-3 vetzuren tijdens de zwangerschap voor minder overgewicht bij kinderen op drie jarige leeftijd zorgt. In de studie werd geen relatie gevonden tussen omega-6 vetzuren en overgewicht.

De vetzuursamenstelling van de voeding tijdens de zwangerschap is van invloed op de vetopslag en de latere lichaamsgroei van het kind, zo de Amerikaanse onderzoekers. Op basis van dierexperimenteel en in vitro onderzoek zou arachidonzuur (omega-6 vetzuur) de rijping van vetcellen promoten, terwijl DHA (omega-3 vetzuur) dit proces juist zou remmen. Een beperkt aantal humane onderzoeken bevestigen dit. Tevens is in dit onderzoek gekeken naar de visvetzuren EPA en DHA. De uitkomsten zijn vergelijkbaar met de omega-3 vetzuren in totaal. De gemiddelde inname aan omega-3 en EPA+DHA was respectievelijk 1,2 g/d en 150 mg/d en dit is onder de aanbevelingen.

Bron: Nieuwsoverkindervoeding.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>