Nieuwe ultralangwerkende insuline

Er is een nieuwe langwerkende insuline op de markt dat slechts drie keer per week hoeft toegediend te worden. Dat blijkt uit onderzoek naar de werkzaamheid en veiligheid van deze insuline. Het onderzoek is gepubliceerd in The Lancet.

De onderzoekers denken dat het product voor een betere therapietrouw leidt door de langere werking van de insuline. Daarnaast moet het de kwaliteit van leven van de patiënten ten goede komen. Diabetespatiënten zijn elke dag lang bezig met hun aandoening, het nieuwe type insuline kan deze tijd terugbrengen.

In het onderzoek werden het bestaande insulinetype Glargine en het nieuwe Degludec met elkaar vergeleken. 245 diabetespatiënten deden aan het onderzoek mee. 62 deelnemers kregen eenmaal daags Glargine toegediend. 62 andere deelnemers kregen drie keer per week Degludec toegediend. Twee andere groepen kregen allebei eenmaal daags Degludec met verschillende startdoseringen. Na 16 weken waren de HbA1c-levels in alle vier de behandelgroepen vergelijkbaar. Hypoglykemie, een te lage bloedsuikerspiegel, kwam in beide groepen weinig voor.

Bron: Nursing.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe ultralangwerkende insuline

  1. salima

    Ik heb van de huisarts gehoord dat de nieuwe vorm van insuline die je een paar keer per weel spuit helpt met afvallen is dat waar en hoeveel kan je afvallen en hoe komt dat?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>