Eieren gezonder dan vroeger

We eten jaarlijks met z’n allen miljoenen eieren, en iedereen op verschillende manieren: gekookt, gebakken of geroerd. Maar is het regelmatig eten van een ei wel gezond? Tegenwoordig zijn onze eieren wel gezond. Eieren bevatten inmiddels minder cholesterol en meer vitamines dan vroeger, dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat eieren minder cholesterol bevatten, het gehalte is verlaagd van 212 mg (2002) naar 185 mg. Ook is de hoeveelheid vitamine D in eieren gestegen, het gehalte is met 67 procent gestegen.

Na de BSE-crisis is het verbod om beendermeel in kippenvoer toe te voegen, ingevoerd. Kippen krijgen nu een speciale mix uit veel tarwe, maïs en eiwitten te eten. Hierdoor zijn onze eieren een stuk gezonder.

Het is eigenlijk geen verrassing dat eieren niet ongezond zijn voor mensen. Uit een onderzoek van de Britse Surrey Universiteit van twee jaar geleden bleek al dat twee eieren helpen om af te vallen. Mensen voelen zich meer verzadigd en hebben minder behoefte om extra calorieën naar binnen te werken. Na een eierendieet van twaalf weken had geen consument last van een verhoogd cholesterol.

Volgens de wetenschappers zorgen traditionele factoren zoals te weinig beweging en te vet eten, voor een verhoogd cholesterolgehalte zorgen en een ei geen kwaad kan.

Bron: Scientias.nl

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Eieren gezonder dan vroeger

  1. Willem

    De consument wordt sinds ca. 40 jaar misleid. Een ei is vandaag de dag gezonder? Een ei is een ei, beetje vitamine erbij…klaar is kees. Mensen; wordt wakker!

    Interesse? Lees het boek; Een pleidooi voor echt eten, een echte ei-opener. Zeer aan te raden voor mensen die zich ( professioneel) bezig houden met het onderwerp eten.

      /   Reply  / 
  2. René

    Gezonder of niet? Bij twijfel gewoon de echt gezondere alternatieven gebruiken. Alle goede dingen van een ei zitten ook in ander voedsel.

    En vergeet niet dat het eten van eieren er voor zorgt dat er kuikentjes gedood zullen worden. De mannelijke kuikens hebben in de ogen van de ei-producenten namelijk geen waarde. Dus hop, in de kliko ermee.

    Vindt jij dit niet kunnen? Gebruik de dan ei-alternatieven. Goed voor jouw gezondheid en voor die van de mannelijke 50% van de kuikens.

      /   Reply  / 
  3. Puck darlington

    Ei is en blijft ongezond om teveel te eten ook als de cholestrol gehalte wat minder is..

    Ei bestaat uit dierlijke vetten en die zijn slecht bij overmatig gebruik..

    Ik denk dat de cholestrol verlagers slecht verkopen en men gewoon weer klanten zoekt -

    Ei moet u met mate eten en zeker niet 2 per dag -

      /   Reply  / 
  4. Tante Truus

    Ik heb mijn ei het liefts in mayonaise, tot zover Barneveld.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>