Voedingstips voor als u een meisje wilt

eten babyStellen die per se een jongetje of per se een meisje wilden krijgen, waren aangewezen op bijgeloof. Nu is er een methode wetenschappelijk bewezen.

Je man flink uitputten, dagenlang extra zout eten of een muts dragen tijdens de daad. Verhalen genoeg voor hoe je als aanstaande ouder de kans op een meisje vergroot. Maar wat werkt dan wel?

Dieet
Gender Consult, een gespecialiseerd bureau van bioloog Annet Noorlander, heeft een natuurlijke methode ontwikkeld en presenteerde vandaag het bewijs dat die werkt. Een dieet met veel calcium en magnesium (ook in voedingssupplemneten) gecombineerd met de juiste timing verhoogt de kans op een meisje tot 81%.

De getallen komen uit onderzoek onder 170 stellen die graag een meisje wilden, vooral omdat ze allemaal gemiddeld twee tot drie jongens in hun gezin hadden. Die 170 stellen samen hadden voor ze zich bij Noorlander meldden, namelijk tezamen 358 zoons en twee dochters.

Melk en spinazie
Dus wil je een meisje, drink dan veel melk voor de calcium en eet veel groene bladgroenten zoals spinazie voor de magnesium. Wie hoopt op een zoon, doet er goed aan te kiezen voor een dieet van kalium en natrium. Of nou ja, een dieet… beide mineralen komen in een gewone gezonde maaltijd meer dan genoeg voor. “Gaan voor een dochtertje is voor ouders dan ook veel zwaarder dan gaan voor een zoon”, aldus Noorlander. Ook omdat je dan dat ‘jongens-dieet’, met zo’n beetje al het gewone eten, moet laten staan.

Timing
Een ander belangrijke factor is de timing, wanneer verwek je duik je tussen de lakens om je kind te verwekken? De stelregel is eenvoudiger: hoe dichter bij de eisprong, hoe groter de kans op de zoon.

De bioloog waarschuwt wel voor ouders die op basis van alle adviezen zelf gaan knutselen. “Het luistert allemaal ontzettend nauw. Met alleen spinazie of pindakaas ben je er niet. We werken bijvoorbeeld ook met een uitgebalanceerd dieet van voedingssuplementen.”

En voor de vader…
Blijft de vraag over wat de aanstaande vader dan nog kan betekenen? “Voor een meisje vrij weinig, maar als je graag een jongen wil is het zaak dat je als man zo gezond mogelijk bent, dus niet rookt, niet drinkt. Maar ik ga vrouwen met een dochterwens toch niet adviseren hun man aan het drinken en roken te krijgen…”

Ik neem aan dat ze geen garanties geven, maar het is altijd het proberen waard.

Bron: http://www.rtl.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>