Wat is ondervoeding?

Als iemand voor zijn lengte een te laag gewicht heeft of als iemand ongewenst veel afvalt (ongeacht hoe zwaar iemand op dat moment is) kan er sprake zijn van ondervoeding. Dit kan ontstaan doordat iemand slecht eet (door gebrek aan eetlust of kauw- en slikproblemen), maar ook doordat iemand veel energie verbruikt, bijvoorbeeld als iemand spastisch is.
Als iemand ondervoed is zal er een energie- en eiwitverrijkte voeding nodig zijn. En ook dan is het belangrijk dat iemand voldoende drinkt(1,5liter).

Een energie-en eiwitverrijkte voeding kan bestaan uit "gewone voedingsmiddelen", zoals veel volle melkproducten maar vaak worden ook speciale dieetvoedingen gebruikt. Dit zijn vaak pakjes drinkvoeding, toetjes of poeders waar extra voedingsstoffen aan toegevoegd zijn. Door een hoge concentratie voedingsstoffen en energie kan iemand die moeite met eten heeft of een hoge behoefte heeft op deze manier makkelijker de benodigde energie en voedingsstoffen binnen krijgen.

Onder bepaalde voorwaarden worden deze drinkvoedingen vergoedt door de verzekering op voorschrift van de dietist of arts.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Wat is ondervoeding?

  1. jacoline

    onder voeding ontstaat door een tekort aan voedingsstoffen.
    of door onvoldoende en foutieve voeding
    of door het onvermogen van het lichaam om voedsel op te nemen
    of door een darmziekte

      /   Reply  / 
  2. djanul.hassankham

    ondervoeding in het niet of onvoldoende verkrijgen van voor het lichaamelijke activitieten benogde voedingestoffen en supplementen in de juiste verhouding.
    bij ondervoeding is dit verbenedende toelaat bare norm

      /   Reply  / 
  3. Sylvia

    Mijn dochter van 20 is 1.71m en weegt momenteel 48 kilo. Ook zij moet eem speciale dieetvoeding hebben van de arts. Het wordt wel vergoed via de zorgverzekeraar. Weet iemand wat het beste product is voor haar?

      /   Reply  / 
  4. hans

    ShapeWorks zou heel goed kunnen worden om aan te komen.

    Hoe te gebruiken.
    eet 3x per dag je gebruikelijke maaltijden.
    neem aanvullend NA je normale maaltijd een shapeworks maaltijd. (voedingsshake)

    Het aankomen daarvoor dien je wel tijd uit te trekken. Gemiddeld een halve kilo per week. maar sommige mensen die doen er langer over. Aankomen kan gewoon heel lastig zijn.

    meer weten over shapeworks.
    zie ook http://www.effectief-afvallen.nl

    of http://effectiefafvallen.biedmeer.nl
    wachtwoord1: effectiefafvallen
    wachtwoord2: effectiefafvallen

      /   Reply  / 
  5. Chantal

    Weet iemand wat de criteria zijn voor de juiste voeding en vocht bij ouderen?
    En de criteria voor de hoeveelheid?
    Ben een werkstuk aan het maken voor school en zou graag aan meer info willen komen omtrent dit onderwerp, specifiek bij ouderen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>