Groene thee versus Garcinia Cambogia

Groene thee is al jaren een van de populairste supplementen op het gebied van afvallen. Daarentegen is Garcinia Cambogia in Nederland een nieuwe oplossing die pas de laatste jaren in de flink in de belangstelling staat. Welk van deze producten werkt het beste als je wilt afvallen? En welk product heeft de meeste positieve en de minste negatieve bijwerkingen. Groene thee versus Garcinia Cambogia, wij namen de proef op de som.

Wat is Garcinia Cambogia

Waar groene thee erg bekend is, is Garcinia Cambogia dat wellicht niet. Garcinia Cambogia is een soort citrusvrucht uit Zuidoost-Azië die heel erg lijkt op de mangosteen. Pure Garcinia Cambogia wordt in die contreien ook gebruikt in gerechten vanwege de frisse zure smaak. Werkzame stof is HCA.

Groene thee versus Garcinia Cambogia: afvallen

Groene thee ondersteunt je lichaam bij het afvallen door de vetverbranding in ruste te stimuleren. Pure Garcinia Cambogia heeft een dubbele werking. HCA blokkeert de werking van citrate lyase, een enzym dat er voor zorgt dat koolhydraten om worden gezet in vetten. Daarnaast zorgt de HCA ervoor dat je hogere waarden van het gelukshormoon serotonine krijgt. Dit zorgt ervoor dat je je rustiger en opgewekter voelt en daardoor ga je minder eten.

Groene thee versus Garcinia Cambogia: de resultaten

Het goede nieuws is dat beide supplementen je helpen met het verliezen van gewicht. Uit Garcinia Cambogia ervaringen en onderzoek blijkt dat de citrusvrucht beter werkt. In sommige studies verloren proefpersonen die Garcinia Cambogia gebruikten 6 kilo, terwijl de controlegroep (die een placebo kreeg) maar 1.5 kilo verloor. Beide groepen volgden een dieet en liepen vijf dagen in de week een half uur. Niet alle resultaten laten zulke overtuigende resultaten zien.

Afvallen met groene thee

De resultaten zijn echter nog altijd een stuk beter dan bij groene thee. Ook groene thee helpt, maar de verschillen tussen de controlegroep en de groene thee groep zijn een stuk kleiner. Mensen die al veel cafeïne drinken gedurende de dag ervaren minder effect van het gebruik van groene thee.

Groene thee versus Garcinia Cambogia: het gebruiksgemak

Garcinia Cambogia ervaringen op het internet leren ons dat het product erg makkelijk is in het gebruik. Aanbevolen wordt om ’s ochtends twee capsules in te nemen en dit zou genoeg moeten zijn. Het is wel moeilijk om supplementen te vinden die van goede kwaliteit zijn. Garcinia75 is een van de weinige supplementen met Garcinia Cambogia Nederland wordt geproduceerd volgens Vetvrij.

De perfecte groene thee

Groene thee kun je in principe in een zakje kopen (in de supermarkt) en in kokend water stoppen. Japanse groene thee wordt over het algemeen als beter beschouwd dan groene thee uit andere landen. Japanse groene thee is niet makkelijk te vinden. Alternatief is biologische groene thee; deze wordt niet bespoten met pesticiden. Daarnaast is het beter om groene thee niet in kokend heet water te stoppen, maar in water dat iets afgekoeld is (ongeveer 80 graden).

Groene thee versus Garcinia Cambogia: bijwerkingen

Van zowel groene thee als Garcinia Cambogia zijn geen bijwerkingen bekend bij normaal gebruik. Groene thee kan wel wat invloed hebben op de slaap, zeker als je het wat later op de avond drinkt.

Van Garcinia Cambogia zijn twee positieve bijwerkingen bekend. Zo reguleert het de bloedsuikerwaarden en vermindert het de hoeveelheid LDL-cholesterol in het bloed.

Groene thee heeft een stuk meer positieve bijwerkingen. Het heeft dezelfde positieve effecten op het bloedsuiker en cholesterol en beschermt je daarnaast tegen een aantal neurologische aandoeningen waaronder Parkinson en Alzheimer. Ook heeft groene thee een antibacteriële werking.

De conclusie

Groene thee kan niet op tegen Garcinia Cambogia als het gaat om de stimulerende werking bij het afvallen. Dit blijkt niet uit alleen uit wetenschappelijk onderzoek, ook Garcinia Cambogia ervaringen van gebruikers wijzen dit uit. Daarentegen heeft groene thee een aantal bijzonder gunstige bijwerkingen. Wellicht kun je Garcinia Cambogia en groene thee nog wel het beste samen gebruiken in plaats van een van beide te kiezen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer