Teststrips voor diabetes onder vuur

diabetesIn de krant was er slecht nieuws over de teststrips die mensen met diabetes gebruiken om de waarde van hun bloedsuiker te meten. De DVN (Diabetes Vereniging Nederland) wil mensen die ze gebruiken waarschuwen. Het blijkt namelijk dat deze teststrips vaak tijdens het transport aan hevige temperatuursverschillen worden blootgesteld. Bijvoorbeeld in de hitte op een havenkade of in de vrieskou. De uitkomst van de bloedsuikermeting wordt daardoor onbetrouwbaar!

Meten is weten, dus voor mensen die insuline spuiten is het van het grootste belang dat ze weten wat de waarde van hun bloedsuiker is, zodat ze daar de insuline en koolhydraten op kunnen afstemmen. De diëtist kan daarbij helpen om een persoonlijk voorbeeld dagmenu samen te stellen, afgestemd op de persoonlijk voorkeuren en leefomstandigheden. Daarnaast kan de diëtist ook praktische tips geven voor bij het sporten of vakanties of wat je kunt doen bij een hypo (te lage bloedsuiker).

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>