Nieuw Centrum voor Gezondheidszorg ‘DUIZENDBLAD’

Half januari 2016 kwam het nieuwe Centrum voor Gezondheidszorg ’Duizendblad’ aan de Kamillelaan 1 (naast het Zonnehuis Westwijk) bij het einde van tramlijn 51 gereed en verhuisde de apotheek Westwijk als eerste naar het centrum. Inmiddels zijn alle gebruikers in het drie verdiepingen hoge gebouw getrokken en is het centrum in vol bedrijf.

 

 

 

 

Het centrum is vooral tot stand gekomen om een antwoord te geven op de vele veranderingen die de laatste jaren in de gezondheidszorg hebben plaatsgevonden. Door het verschuiven van delen van de ziekenhuiszorg naar de eerstelijnszorg en de sterk veranderde zorg voor ouderen is de nadruk steeds meer komen te liggen op de  zorgverlening in de directe omgeving van de patiënt. Deze meer buurtgerichte aanpak brengt in de eerste lijn veel extra werk met zich mee en vereist dat verschillende zorgverleners intensief met elkaar samenwerken.  In de praktijk blijkt dat door het bijeenbrengen van verschillende zorgverleners in zorgcentra deze soms toch wat uiteenlopende doelstellingen vaak het beste kunnen worden gerealiseerd. Het is dan ook de ambitie van de in het centrum werkzame zorgverleners om voor de bewoners van de Westwijk en omringende wijken een goed bereikbare en herkenbare plaats te zijn waar zij met al hun gezondheidsvragen terecht kunnen ineen positieve, inspirerende en efficiënte omgeving.

In het nieuwe centrum zijn op de eerste verdieping de bestaande praktijken gevestigd van de huisartsen van Esseveldt, Nap, Mooij en van Oosten. Met het oog op de nog altijd verdergaande uitbreiding van de Westwijk is mevrouw Vink gestart met een vierde huisartsenpraktijk. Behalve de apotheek en de huisartsen vertrokken ook de fysiotherapiepraktijk Fysio Westwijk, logopediepraktijk Westwijk, de verloskundigenpraktijk Amstelveen/Buitenveldert en de praktijk Oefentherapie Mensendieck naar het centrum aan de Kamillelaan. Verdere zorgverleners die zich in het nieuwe centrum hebben gevestigd zijn de Thuiszorg Brentano, het Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland, de diëtistenpraktijk Renate de Schaap, de psychologen van de Zorgkliniek en Podotherapie Aalsmeer. De derde verdieping van het nieuwe centrum wordt grotendeels gebruikt door de Jeugdgezondheidszorg (kinderen van 0 tot 23 jaar n hun ouders) en het consultatiebureau (voor kinderen van 0 tot 4 jaar) van de GGD in de regio Amsterdam.

Bij het Centrum voor Gezondheidszorg ‘Duizendblad’ is voldoende parkeergelegenheid. Met het openbaar vervoer is het centrum bereikbaar via de buslijnen 199 (halte Wiegel/Zonnehuis) en 170 (halte Wiegelweg) en de sneltramlijn 51 eindpunt).

Voor meer informatie: www.westwijkinfo.nl en facebook westwijkplatform

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>