Bij vrouwen hart-en vaatziekten minder snel herkend

Naar schatting leven meer dan 500.000 vrouwen met een hart- of vaatziekte. Dagelijks overlijden 57 vrouwen in Nederland aan een hart- of vaatziekte en worden er 440 vrouwen in het ziekenhuis opgenomen vanwege hart- en vaatziekten. Vaak wordt bij vrouwen met aan deze ziekte gerelateerde klachten als vermoeidheid of hartkloppingen de verkeerde diagnose gesteld.

Daarom de Hartstichting gestart met de campagne ’Elke dag telt’, om geld in te zamelen voor onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten bij vrouwen. De onderzoeken moeten leiden tot meer inzicht in de voortekenen en klachten. Ook zal er onderzoek gedaan worden om te bepalen of er erfelijke aanleg aanwezig is en worden er nieuwe tests ontwikkeld waarmee patiënten en artsen sneller en eerder hart- en vaatziekten kunnen vaststellen. Zowel artsen als de vrouwen zelf denken dat de klachten vaak te maken hebben met stress of overgangsklachten waardoor de ernstige onderliggende oorzaken niet herkend worden.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>