Vruchtensap in 2017 geen groen vinkje meer

sap

Het groene Vinkje (gezondere keuze) mag alleen op basisvoedingsmiddelen staan die tot de Schijf van Vijf behoren. Het blauwe Vinkje (bewuste keuze) is voor producten die niet tot de Schijf van Vijf behoren en die je niet te vaak zou moeten consumeren. Om de 4  jaar worden de criteria voor verzadigd vet, suiker, zout, calorieën en voedingsvezels herzien.

 

 

 

De bedoeling is dat fabrikanten de samenstelling aanpassen zodat het Vinkje er op mag blijven staan. Producten worden zo steeds iets gezonder. Fabrikanten en retailers krijgen tot 1 januari 2017 de tijd om te voldoen aan de nieuwe criteria.Vruchtensappen mogen daarom per 1 januari 2017 geen groen Vinkje meer dragen. De wetenschappelijke commissie van de Stichting Ik Kies Bewust beschouwt de sappen niet langer als een basisproduct. Wel mag het blauwe vinkje nog gebruikt worden. Alleen vraag ik mij af of de gemiddelde consument het verschil weet tussen een blauw of groen vinkje en of er überhaupt wel op de vinkjes gelet wordt. Wat vind jij? Let jij op de vinkjes en wist je het verschil tussen de vinkjes voordat je dit artikel las?

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>