Kalkoen als lamsvlees verkocht

Roast Turkey Uit een steekproef van het KRO tv-programma Keuringsdienst van Waarde bleek eerder deze maand dat een aantal slagers kalkoenvlees als lamsvlees verkocht. Er werd door medewerkers van het programma bij tien verschillende slagers lamsvlees gekocht, maar uit DNA testen bleek het in vier gevallen om kalkoen te gaan. Het gaat om diverse goedkopere slagers in Den Haag.
De Nederlandse Voedsel- en WarenAutoriteit (NVWA)  is daarom een groot onderzoek gestart om na te gaan of slagers ook echt structureel goedkoop kalkoenvlees als lamsvlees aanbieden. Aanleiding voor het onderzoek zijn volgens NVWA twee eerdere constateringen van fraude met kalkoenvlees bij slagers. ,,Over de omvang van de misleiding en/of fraude kan op dit moment nog geen uitspraak worden gedaan”, aldus de toezichthouder.  De NVWA verwacht de uitkomst van het onderzoek rond de zomer.
Bron: RTL nieuws
MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>