Wat is versgefilterde melk?

 

 

 

 

Heb jij er al van gehoord? Normaal gesproken kun je verse (gepasteuriseerde) melk 3 dagen bewaren in de koelkast. Melkunie komt nu met iets nieuws: versgefilterde melk. Met versgefilterde melk, zo wordt beweerd, hoef je je minder zorgen te maken over de houdbaarheid van verse melk na de opening van het pak. Omdat de melk 7 dagen fris en vers zou zijn, hoef je minder melk weg te gooien. Dit scheelt een gemiddeld gezin zo’n 10 pakken melk per jaar. Het filter is onderdeel van een nieuw verwerkingsproces van verse melk. Het extra fijne filter zorgt er volgens Melkunie voor dat de de bacteriën die de melk zuur laten worden daarin achterblijven.

Ik ben zelf niet zo`n melktype, meer een yoghurtliefhebber. Ik vraag me alleen af of alle bacteriën dan ook echt in het filter blijven hangen? Gaan ze er niet gewoon doorheen? Ik denk dat het vooral belangrijk is om slim in te kopen, om verspilling tegen te gaan. Of anders lang houdbare melk. En hoe denk jij hierover?

Foodlog heeft er zo zijn eigen mening over, lees ook http://www.foodlog.nl/artikel/waarom-is-versgefilterd-langer-houdbaar/

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>