Aftrekbare dieetkosten

Mensen die een speciaal dieet moeten volgen zoals bij een glutenallergie, lopen vaak tegen hogere kosten aan. Dit komt o.a. door de grondstoffen, maar ook omdat  de voeding nog meer dan andere producten goed gecontroleerd moet worden en in speciale omgevingen moet worden geproduceerd. Daarnaast speelt een rol dat een relatief kleine groep mensen glutenvrij moet eten, geen grote productie dus. Maar voor b.v. COPD of te hoog cholesterol worden soms ook vergoedingen gegeven, onder bepaalde voorwaarden.

 

 

 

 

Via de belastingdienst en via sommige zorgverzekeringen worden enkele tegemoetkomingen verstrekt aan mensen die om medische redenen een (glutenvrij) dieet moeten volgen. Dit voorschrift moet zowel door een arts als een diëtist gegeven worden. Kijk in de Tabel vaste aftrekbare bedragen voor diëten 2014/2015 op de website van de belastingdienst.

Via je zorgverzekering kun je b.v. soms vergoedingen krijgen voor een lidmaatschap van een patiëntenvereniging of cursussen daarvan. Dit kan per zorgverzekering erg verschillen. Soms wordt er ook een collectiviteitskorting gegeven.

Voor meer info: http://www.belastingdienst.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>