Beroepsverbod voor artsen die ernstig de fout in gaan

Artsen die ernstig de fout in zijn gegaan, mogen ook niet bij een andere instelling of collega aan de slag gaan. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil dat er een beroepsverbod voor dergelijke artsen komt.

Aanleiding zijn incidenten met onder andere de Haagse horrortandarts Marc van Nierop en neuroloog Ernst Jansen Steur. Minister Schippers wil voorkomen dat artsen na een veroordeling toch weer met patiënten aan het werk gaan.

Stethoscope 2

Van Nierop zou volgens de patiënten onder meer gezonde tanden trekken, kaken breken en stukjes instrument in het tandvlees laten zitten. In december 2013 verdween Van Nierop, toen bekend werd dat er een juridisch onderzoek werd gestart naar zijn manier van werken.Voormalig neuroloog Ernst Jansen Steur heeft drie jaar onvoorwaardelijke celstraf gekregen, voor onder meer het opzettelijk stellen van foute diagnoses, het onterecht voorschrijven van zware medicijnen en het miskennen van zorgplicht.

Ik ben het er helemaal mee eens, artsen die met opzet grove fouten maken, zouden nooit meer hun beroep uit mogen oefenen.

Bron: NOS journaal

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>