Nationaal Schoolontbijt nu ook glutenvrij!

Tijdens de 12e editie van Het Nationaal Schoolontbijt (dit jaar van 3 t/m 7 november) krijgen ruim een half miljoen kinderen op zo’n 2.500 basisscholen een ontbijt geserveerd. Dat ontbijt bestaat uit brood, beleg en drinken dat het Voedingscentrum beoordeelt als gezond. Het gaat dan om voorkeurs- of middenwegproducten.

38_glutenvrij

 

 

 

 

Voor de kinderen met een Coeliakie of een glutenintolerantie zitten er dit jaar voor het eerst glutenvrije crackers in het pakket. De crackers worden geleverd door Consenza. Naast het glutenvrije ontbijtproduct stelt de Nederlandse CoeliakieVereninging een handleiding beschikbaar om ouders en leerkrachten die het ontbijt begeleiden te helpen ook glutenvrije kinderen zo goed mogelijk met het ontbijt te helpen.

Voor meer info:http://www.schoolontbijt.nl/het-nationaal-schoolontbijt

MB

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nationaal Schoolontbijt nu ook glutenvrij!

  1. Metabool

    Na enig zoeken op de website van het Schoolontbijt kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat de enige, dan wel de hoofdsponsor het Voorlichtingsbureau Brood is. Die campagne is dan ook niets meer of minder dan een aanbeveling om meer brood te eten. Waar blijft het Voorlichtingsbureau Groente?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>