Kindertoetjes vaak veel vet en suiker

Toetjes die speciaal voor kinderen te koop zijn in de supermarkt bevatten vaak veel suiker en vet. De consumentenbond deed hier onderzoek naar.

Straberry

Sommige toetjes bevatten wel 6 suikerklontjes en het aantal calorieën varieert van 50 tot 180. Nogal een verschil dus. Het loont om goed de etiketten te lezen. Over het algemeen kun je stellen dat toetjes waar snoepjes aan toegevoegd zijn, de meeste calorieën bevatten.
Verder kun je letten op de portiegrootte: kies voor een klein toetje van 50-100 ml. 50 ml is al genoeg voor een klein kind. Geef het liefst een toetje met max. 100 kcal.

Je kunt ook heel makkelijk zelf een toetje maken: Neem wat magere of halfvolle yoghurt, kwark of vla en doe daar een halve portie (gedroogd) fruit door heen. Je kunt ook wat yoghurt met vla mengen of af en toe 1-2 bolletjes sorbetijs met fruit.

Bron: http://www.voedingscentrum.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>