Eet geen zelfgeplukte paddestoelen!

Nu het weer bijna herfst begint te worden, gaan veel mensen er lekker op uit om een boswandeling te maken. Hartstikke leuk en goed voor je natuurlijk! Soms kun je al hazelnoten en kastanjes vinden. Er zijn ook mensen die paddestoelen zoeken en meenemen naar huis, om ze daar lekker op te eten. Dit is echter niet zonder gevaar.

Garden Fungi

In dit jaar zijn er al 7 mensen opgenomen in het ziekenhuis vanwege giftige paddestoelen. Koop ze dus het liefst in de winkel. En als je ze eet, verhit ze dan eerst door ze te koken of te bakken. Rauwe paddestoelen komt van nature de gifstof agaritine voor. Een paar plakjes kan geen kwaad, maar voorkomen is beter dan genezen!

Paddestoelen zijn calorie-arm en bevatten vezels, vitamine B2, foliumzuur en kalium. Ze zijn heerlijk in soep in wokgerechten of als bijgerecht bij b.v. biefstuk of varkenshaas.

Bron: http://www.voedingscentrum.nl

Mb

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>