1000 mensen meer naar de voedselbank

Ten opzichte van 2012, zijn er in 2103 maar liefst 1000 mensen meer naar de Voedselbank Amsterdam gegaan. Onder voedselbank Amsterdam vallen ook de gemeentes Amstelveen en Diemen. Dit is een forse toename die ik persoonlijk niet had verwacht. Sinds het begin van de economische crisis die in 2008 begon, is het elk jaar omhoog gegaan. Gelukkig worden de voedselbanken wel gesteund door subsidies, sponsoring en giften, maar dit is per stadsdeel ook verschillend.

boodschappenwagentje

 

 

 

 

Het is te hopen dat de economie nu verder gaat aantrekken en dat we dit jaar een afname zal zijn van deelnemers aan de voedselbank. Zelf koop ik ook regelmatig spullen voor de voedselbank als ze bij ons in de supermarkt staan. Je kunt dan (lang houdbare) producten kopen van een boodschappen lijstje die ze meegeven en dan kun je ze inleveren. Dat geeft mij persoonlijk wel meer het idee dat het goed terechtkomt, dan om gewoon geld over te maken, maar dat is meer mijn eigen (niet op feiten gebaseerde) gevoel.

Bron: Het Parool, 14 juli 2014

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>