Speciaal ei tegen blindheid

Met de Pasen hebben veel mensen één of meerdere eieren gegeten. Maar nu is er een heel speciaal ei ontwikkelt.Door het eten van dit speciaal ei kun je voorkomen dat je blind wordt. Het is een wereldprimeur uit ons eigen Nederland.

 

eieren

 

 

 

 

Nog nooit was er iets aan te doen, maar nu wel. Zeven jaar lang was uitvinder Jos Nelissen in samenwerking met de Universiteit Maastricht bezig met de ontwikkeling. Nu komen ze met het resultaat: een speciaal ei dat een hardnekkige oogaandoening een halt toe roept.

Het gaat om ouderdomsblindheid (Macula Degeneratie) waar wereldwijd 100 miljoen mensen en in Nederland zo’n 125.000 mensen aan lijden. Een van de oorzaken van de oogziekte is een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, waaronder luteïne. Die zitten onder andere in broccoli, boerenkool en maïs. Maar ook in ei. Om voldoende van de luteïne binnen te krijgen om de oogaandoening in te perken, zou iemand dagelijks meer dan twee kilo van die groenten moeten eten. Dat lukt zo goed als niemand. En als het al zou lukken, wordt je daar denk ik niet blij van. Daarom hebben de onderzoekers nu al die voedingsstoffen geconcentreerd in een eitje. Ongeveer twee van deze speciale eieren per dag zijn voldoende. De kippen krijgen speciaal voer, waardoor de eieren de speciale samenstelling krijgen. Het is geen medicijn, dus het kan macula degeneratie niet genezen, maar wel helpen voor komen en voorkomen dat het erger wordt.

De speciale eieren, waar een drankje van wordt gemaakt, zijn inmiddels te koop via internet en enkele apotheken in Limburg. Het bedrijf achter de eieren hoopt het middel snel overal ter wereld te kunnen verkopen. Maar ze willen daarvoor eerst nog meer onderzoek doen.

Bron: RTL nieuws

MB

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Speciaal ei tegen blindheid

  1. Wies

    Het product is inmiddels te koop onder de naam macuview. Ik gebruik het nu al een half jaar en ben er heel blij mee!

      /   Reply  / 
    1. diëtistenpraktijk Renate de Schaap Auteur

      Beste Wies, Dank je wel voor je reactie. Een deze dagen wordt er nog een recept geplaatst waar ook veel luteïne en zeaxanthine in zit!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>