Nederlandse voedselsituatie is allerbeste ter wereld; volgens wie?

Ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib legde de voedselgegevens van 125 landen naast elkaar en maakte een ranglijst, waarbij Nederland op de eerste plaats staat. Aan de hand van vier vragen stelde Oxfam haar lijst samen.

 

 

 

Hebben mensen genoeg te eten? Kunnen mensen hun voeding betalen? Is de voeding van goede kwaliteit? Hoeveel mensen hebben gezondheidsklachten die met voeding hebben te maken, zoals obesitas en diabetes? Op deze laatste vraag scoorde Nederland overigens wel slecht, 1 op de 5 mensen in Nederland heeft een BMI boven de 30.

 

Oxfam Novib wil met de lijst laten zien hoe goed of slecht het internationaal met de voedselvoorziening is gesteld. Nederland doet het zo goed omdat voedsel hier relatief goedkoop, gevarieerd, gezond en van goede kwaliteit is.

Dat is weer een opsteker in de soms wat sombere berichtgevingen over onze economie en levensstandaard.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>