Eieren; wel degelijk goed!

eiJarenlang wordt te veel eieren consumeren afgeraden omdat deze de serumcholesterolwaarden zouden verhogen vanwege het aanwezige cholesterol(ongeveer 200mg.). Het advies was altijd maximaal 2-3 eieren per week.

 

Onderzoeken waarop dit advies gebaseerd waren zijn inmiddels achterhaald en recente onderzoeken wijzen uit dat er slecht weinig verschil is in ziekterisico tussen mensen die weinig eieren consumeren (<1 per week) en mensen die dat vaker doen (6 per week).

Een ei bevat alle bouw- en brandstoffen die nodig zijn voor de ontwikkeling van embryo tot compleet organisme en is daarom vanuit voedingskundig oogpunt een gevarieerde bron van nutriënten. Zo zijn eieren rijk aan vitamine B12, biotine en selenium en een bron van de vitamines A, B2, D en E, foliumzuur, fosfor, ijzer, zink en jodium.  In vergelijking met andere eiwitbronnen zijn eieren niet alleen goedkoop, tevens is de kwaliteit van het eiwit hoger.

Een maximale hoeveelheid aan eieren wordt niet opnieuw vastgesteld, voorzichtigheid blijft geboden, maar eet gerust vaker een ei dan 3 keer per week!

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>