Dikke kinderen, overal ter wereld, maar ook dichtbij in Amsterdam

In Amsterdam zijn er dertigduizend te dikke kinderen. Met deze cijfers neemt obesitas ras toe  en niet alleen in Amsterdam, maar in heel veel wereldsteden. Steden als Athene, Sydney en Mexico-stad kampen met enorm veel kinderen met overgewicht. Er is ook een stijgende lijn te zien in de aantallen met obesitas en zelfs een kleine toename bij levensbedreigend gewicht.

Er is een overeenkomst te zien in voorkomen obesitas en het inkomen. Mensen met een laag inkomen hebben vaak ook kinderen met overgewicht. Deze kinderen leven dan ook in armoede.

De gemeente van Amsterdam komt wel in actie, deze heeft namelijk 1 miljoen euro vrijgemaakt voor het jeugdsportfonds waardoor 5000 kinderen die in armoede leven een jaar lang kunnen sporten. Echter is deze oplossing voldoende en wat voor een oplossingen komen er voor de lange termijn? Er bestaat al een project ‘JOGG’ Jongeren op een Gezond Gewicht, maar daar wordt niet heel veel mee gedaan. Terwijl daar wel potentie in zit.

Bron: het Parool

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>