Ontbijtproducten vol met suiker!

Ontbijtproducten speciaal voor kinderen zijn geen goede vervanger voor de boterham. Ontbijtproducten zitten vol met suiker en daardoor kan het beter worden omschreven als snoep dan ontbijt. Dat blijkt uit een test van ontbijtproducten als muesli, cruesli, drinkontbijt en kinderontbijt door de Consumentenbond. De uitkomsten staan in de Consumentengids van juni.

Volgens de Consumentenbond bevatten de favoriete cruesli's veel verzadigd vet en suiker (boven de norm van het Voedingscentrum) en geen enkel product volstaat als vervanger van de ouderwetse volkorenboterham!
Cruesli's bevatten "van nature" zeven procent suiker, wat door de fabrikanten vaak wordt aangevuld tot 20 procent. Het resultaat van Kellogg’s Smacks was schrikbarend, dit product bestaat voor bijna de helft uit suiker, namelijk 47 procent.

Vezels
De hoeveelheid vezels in de cruesli is wel in orde en komt ongeveer overeen met twee volkorenboterhammen, ook leveren ze genoeg energie. Dat doen drinkontbijten dan weer niet en die bevatten ook weinig vezels.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ontbijtproducten vol met suiker!

 1. Ben

  gek heh?
  alles en iedereen holt maar achter die Amerikanen aan alsof die het perfect voor elkaar hebben. Zelfs de politiek doet het. Eet en drink nou gewoon normaal. Geen amerikaans eten en drinken: McDonalds, cola etcetera, maar gewoon boterhammen, thee en melk voor het ontbijt.

    /   Reply  / 
 2. Eva Vooren (dietist MyDailyLifestyle.nl)

  Wat voedingskundig ook interssant is om te noemen is dat brood als een van de weinige weinige voedingsmiddelen jodium bevat. Dit is belangrijk voor je schildklierwerking.
  Jodium zit van nature alleen is vis en in zeewier.

  Omdat jodium een belangrijke stof is, was het vroeger in de wet verplicht dat jodium door de bakkers aan het brood werd toegevoegd. De wet is afgeschaft, maar de bakkers voegen gelukkig nog steeds jodium toe.

  Voor meer leuke weetjes, meld je gratis aan voor onze tip van de week!

  http://www.mydailylifestyle.com/nl/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemid=103

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>