Reclame zet jongeren aan tot drinken

bierReclame voor alcoholische dranken zorgt ervoor dat jongeren meer drinken, blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Connecticut bij jongeren tussen de 15 en 26 jaar.

Aan het onderzoek deden 4000 Amerikanen tussen de 15 en 26 jaar mee. Daaruit bleek dat elke advertentie die per maand extra werd gezien, een stijging van 1 procent in de consumptie tot gevolg had. De drankenindustrie beweert nochtans dat de reclame zich enkel tot volwassenen richt.

Het risico van het drinken van veel alcohol op jonge leeftijd wordt toch nog vaak onderschat. Men raakt al snel gewend aan het drinken van vaak grote hoeveelheden alcohol en hierdoor leert men niet wat een verantwoorde hoeveelheid is om te gebruiken.

Voor vrouwen is de aanbeveling 1-2 glazen per dag en voor mannen 2-3 glazen per dag, maar echter niet elke dag om gewenning te voorkomen.

Bron: www.gezonderworden.nl

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Reclame zet jongeren aan tot drinken

  1. tim

    hey ik ben te dik en het is voor mij erg moeilijk ik eet veel te veel en ik drink elk wiekend wel alcohol en het is niet makkelijk om af te vallen ik ben nog maar 15 en het is zo ie zo moeilijk omdat mijn ouders dit niet mogen weten en omdat mijn vriend (maat) ook dik is en altijd eten gaat halen terwijl ik wil afvallen terwijl dat toch niet lukt nu wil ik gaan roken omdat ik denk dat dat mij helpt om af te vallen helpt het denken jullie dat of krijg ik er alleen een slechte conditie van?

      /   Reply  / 
  2. marjoleen

    ik kan me voorstellen dat je het idee hebt overal in mee te moeten gaan. maar je kan het beter zelf in de hand nemen. Vertel tegen je vriend dat je het vervelend vindt dat je zo dik bent, wie weet vindt hijdat zelf ook en kan je samen iets ondernemen. Anders zou ik gewoon meer gaan sporten, wat vaker bij je ouders aan tafel schuiven ipv een snelle hap bij een cafetaria. En wist je dat er ontzettend veel calorieen in bier en alcohol zitten?? Beetje matigen scheelt dus niet alleen een kater maar ook een hoop kiloos. Roken????? Joh, als je dat nodig hebt om dun te worden (onzin helpt niets, is alleen maar een dure business, scoor je zeker niet mee bij de meiden) ben je wel verkeerd bezig. Je bent 15, hebt je hele leven nog voor je. Pak het aan en doe wat je zelf (gezond) en goed lijkt en laat je zeker niet dingen aanpraten door anderen. Andere vrienden zoeken is soms nog een betere oplossing. Oja en gezond eten……..is niet zo moeilijk hoor, gewoon ontbijt lunch en avondeten. En dan geen 7 dagen in de week patat of naast de gewone maaltijden nog weer extra balletjes met mayo of wat dan ook. Die maat van je moet dat toch ook kunnen inzien, dat jullie daar niet dunner van worden.

    Kom op en neem zelf de beslissing of je daaraan mee wilt doen of dat je liever een blokje omfietst als de rest gaat snacken. Go for it and make your own choice!!!

      /   Reply  / 
  3. Petra (collega dietist)

    Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Marjolein.

    Wel wil ik er aan toevoegen dat het misschien goed is om er met je ouders over te hebben dat je hier mee zit en dat je er samen met hen wat aan wilt doen. En misschien kan je hulp zoeken bij een dietist, die je kan helpen te zoeken naar alternatieven om te eten.

    Bedenk dat de dietist niet zo streng is als je denkt!!

      /   Reply  / 
  4. yana

    Hey ik ben best stevig ik ben 1.70 lang en weeg 75 kilo , ik ben erg ongelukkig , thuis gaat het niet goed ik woon op een internaat. Ik drink en blow elk weekend . De laatste tijden heb ik meer zelfvertrouwen enzow.Maar ik blow teveel en ik ben abng dat als ik stop met blow dat ik meer ga drinken . Mijn oma is ook alcholist geweest.die is nu dood . Ik ben bang dat ik ook zo word. en dat blowen doe ik niet voor me loletje , ik doe het om eventjes rust te hebben in mijn hoofd anders zak ik volledig in mekaar.hebben jullie tip’s voor me zodat ik er wat mee kan doen??

      /   Reply  / 
  5. Petra (redacteur)

    Als je niet gelukkig bent lijkt het me het beste om hulp daarbij te zoeken. Er zijn hulpverleners zoals maatschappelijk werk of een psyscholoog die je kunnen helpen om alles wat meer op een rijtje te krijgen zodat je wat meer rust in je hoofd hebt. Dan is het misschien ook makkelijker om minder te blowen of drinken.
    Je kan bij je huisarts of bij het riagg vragen naar zulke hulpverleners.

    sterkte.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>