Hoe zoet is een rozijn?

Weet jij precies wat en hoeveel je dagelijks eet of drinkt? De hele dag door ben je bezig met van alles en dwalen je gedachten af. Even achter de computer of voor de t.v. iets eten of drinken, zonder dat je het weet is het al op. Herkenbaar?  Wat je zou kunnen helpen is mindfulness.

Als oefening zou je bijvoorbeeld een rozijn kunnen pakken en er eerst goed naar kijken, dan ruiken en dan een klein hapje ervan te nemen. Probeer voor jezelf te ontdekken wat je ruikt en proeft………….

Ik probeer niet alleen te kijken naar wat iemand eet, maar ook hoe en waarom. Je zou jezelf al kunnen helpen met een eetdagboekje bij te houden. Een voedingskundige kan je helpen om bewuster te eten en je `valkuilen` te herkennen. Het voordeel van mindful eten is dat je vaak ook meer kunt genieten van het eten.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>