Nu in het assortiment: Kiwibessen

kiwibesjesDe supermarkten liggen er vol mee: allerlei soorten groenten en fruit. Van exotische vruchten als de kaki tot de vergeten pastinaak.  Nu zien we ook steeds vaker kruisingen of mini varianten van bestaande soorten groenten en fruit. Denk aan de braamboos (kruising tussen de braam en de framboos), de pineberry (kruising van twee soorten aardbeien, waardoor er een witte aardbei ontstaat) of de tomberry (mini tomaat).

Maar dan hebben we nu ook nog de kiwibes! De kiwibes is eigenlijk een minikiwi zonder haar. De bessen hebben een licht zoet-zure smaak en kunnen met de schil gegeten worden. Naast de groene variant bestaat er ook nog een rode varianten. Deze hebben dezelfde zoet-zure smaak. Naast de lekkere smaak zijn ze bijzonder rijk aan vitamine C en rijk aan de mineralen ijzer, kalium en calcium.

De bessen worden verzameld van half september tot oktober en zijn nu te krijgen in de supermarkt. Een echt seizoensproduct dus!

AH/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>