Hoe voorkom ik dat voedsel zwart aanbakt op de BBQ?

barbecueHet wordt weer lekker barbecueweer, maar hoe voorkom je nu dat er zwarte randjes aan vis, vlees of groente komen?

 

 

Als er een te hoge temperatuur wordt gebruikt, brandt het eten aan. Tips om dit te voorkomen: wacht totdat de kolen met een laagje grijze as bedekt zijn, voordat je vlees, vis of groente op de barbecue legt. Let ook op dat er minimaal 25-40 cm afstand zit tussen de kolen en het rooster. Dep gemarineerd vlees eerst droog en keer het vlees regelmatig. Mochten er toch nog zwarte randjes aankomen, kun je dit natuurlijk zelf makkelijk wegsnijden op je bord. Wat ook kan helpen is om voorgegaard vlees te barbecueën, dit is veel sneller klaar.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>