Uit een Britse studie blijkt dat diepgevroren groenten net zo voedzaam en misschien nog gezonder zijn dan de verse variant. Onderzoekers aan de Sheffield Hallam University maken komaf met de vooroordelen over diepgevroren groenten.
Uit onderzoek blijkt dat het grootste deel van de vitamines verloren gaat als verse groenten enkele dagen blijven liggen. In de koeling van de supermarkt blijven ‘verse’ groente en fruit soms weken tot maanden liggen. Dit gaat ten koste van de voedingswaarde.
De onderzoekers konden geen verschil ontdekken in de voedingswaarde tussen verse en diepvriesgroente. Beter nog, de vitaminewaarden van de diepgevroren groente scoorden vaak beter.
De onderzoekers vinden de resultaten niet verbazingwekkend. De resultaten zijn vergelijkbaar met die van andere studies. Ook staat vast dat door de huidige snelle oogstmethodes er weinig of geen voedingswaarde verloren gaat. “Vers voedsel blijft vaak hangen bij fabrikanten, opkopers en kleinhandelaars voordat ze de consument bereiken. We weten allemaal dat dit niet ten goede komt van het product”, aldus de onderzoekers.
Bron: hln.be