Geen verschil tussen vers en ontdooid door nieuwe diepvriestechnologie

Er is een nieuwe diepvriestechnologie ontwikkeld waarbij producten niet aan
de lucht vriezen, maar in vacuümzakken ondergedompeld in water, waaraan stoffen
zijn toegevoegd die voorkomen dat het water bevriest. Daardoor is een karkas in
twee uur ingevroren, in plaats van in een etmaal, waardoor het vlees zijn
textuur behoud. Deze techniek kan grote gevolgen hebben voor
levensmiddelenindustrie.

Dat zegt Ulphart Thoden van Velzen, verpakkingstechnoloog van
onderzoeksinstituut Agrotechnology & Foodinnovations van Wageningen UR.
Doordat het vlees bij een snelle ontdooing eigenlijk geen verschil vertoont met
vers vlees betekent dat dat vlees waar ook ter wereld ingekocht kan worden,
wanneer dat het beste en het goedkoopste is.

Volgens Thoden van Velzen is
de methode ontwikkelt voor vlees, maar is de technologie ook toepasbaar voor
maaltijden en bakkerijproducten.

Op dit moment is het al zo dat er bijna geen verschil in de hoeveelheid vitamines zit tussen diepvries en verse groenten. Wat wel belangrijk is om de groente niet te lang te laten koken, zodat er meer vitamines behouden blijven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>