Alcoholvrij bier toch alcohol!?

Alcoholvrij bier wordt steeds populairder, vooral met een smaakje (zoals bijv. met Radler). Nu blijkt dat er toch alcohol in alcoholvrij bier zit. Dit verschilt overigens per land. In Nederland bevat alcoholvrij bier 0,1 % alcohol, in Duitsland 0,5% en in Frankrijk of Italië zelfs 1,2%. Foodwatch vindt dat het bier dan de naam alcoholarm zou moeten krijgen.

 

Nu is 0,1% niet veel, maar ik ben het ermee eens dat het niet alcoholvrij is. Vooral voor mensen die echt geen alcohol meer mogen (b.v. vanwege leveraandoeningen) kan het alcoholgehalte toch best oplopen met een paar Franse of Italiaanse biertjes. Al zou je er hoogstwaarschijnlijk niet dronken van worden. Hoe zit het eigenlijk met de calorieën? Één Alcoholvrij biertje (250 ml) bevat 55 kcal, Oud bruin bier (250 ml) bevat 90 kcal, pils (250 ml) bevat 110 kcal en alcoholvrij bier Radler bevat gemiddeld 75 kcal per 250 ml, maar verschilt per merk. Alcoholvrij bier met een smaakje (appel, grapefruit, rosébier) is dan bijna vergelijkbaar met frisdrank! In een glas frisdrank (250ml) zit ongeveer 100 kcal.
Maar er zijn genoeg lekkere alternatieve echt alcoholvrije drankjes, zie daarvoor ook onze veel bekeken andere blog over water met een smaakje!

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>