Bevrijdingsdag en eten: waar moet je op letten?

 

Morgen, 5 mei is het Bevrijdingsdag en dan is er weer veel lekkers te koop bij de diverse festivals. Door goed op te letten wat je eet voorkom je dat je ziek wordt van bedorven voedsel. Het is alleen niet gemakkelijk om te zien of het product bedorven is of niet.

 
Daarom hierbij aantal praktische tips:

- Let er zelf op dat het eten er goed uit ziet. Wanneer je twijfelt kun je het beter niet eten.
- Let er op dat het kraampje er goed uitziet, dat er hygiënisch gewerkt wordt en dat de kok er schoon en fris uitziet.
- Let er goed op dat etenswaren zoals vlees en snacks goed gekoeld bewaard worden voordat ze worden gebakken. Ook rauwkost, fruit, melk en karnemelk moeten gekoeld bewaard worden.
- Het is belangrijk dat de verkoper hygiënisch te werk gaat. Bijvoorbeeld bij het bakken van een hamburger moet de kok een tang gebruiken om rauw vlees te pakken in plaats van zijn handen om besmetting te voorkomen.
- Koop liever geen eten dat lange tijd is warm gehouden of lang in de zon heeft gelegen. Koop snacks en hapjes die worden klaargemaakt waar jij bij staat.
- Koop liever geen eten dat aangebrand of rauw is.

Daarnaast is het een grote verleiding om overal wat te eten, vaak is er weinig keuze. Probeer dit te voorkomen door ervoor te zorgen dat je ’s ochtends bij het ontbijt voldoende gegeten hebt. Neem voor onderweg bijvoorbeeld fruit mee, noten, een pakje granenbiscuits, een mueslireep, krentenbol of een extra boterham om te voorkomen dat de verleidingen te groot worden. Veel plezier!

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>